15 onmisbare apps voor uw vakantie

 

Met alle mogelijkheden die apps bieden, wordt reizen een stuk makkelijker. U wint heel wat tijd  met het downloaden van een paar apps. Tijd die u kan besteden aan extra genieten van uw vakantie. Er zijn honderden reisapps. Wij hebben alvast een selectie gemaakt. Zo kan u meteen beginnen genieten van het plannen en regelen van uw reis.

Voorkom stress, geniet!

 • Trip Advisor: Wilt u graag weten in welk restaurant u echt geweest moet zijn, of welke bezienswaardigheid u niet mag missen? Op het populaire Trip Advisor doen reizigers verslag van hun ervaringen, en geven ze handige tips. Er is over vrijwel iedere reisbestemming een schat aan informatie te vinden.
 • Packing Pro: Levert het inpakken van de koffers vaak stress op? Deze app is de ideale oplossing. Voer uw gegevens in: waar gaat u heen, voor hoe lang en met wie? Packing Pro komt vervolgens met een uitgebreide lijst met benodigdheden. Alles is opgedeeld in categorieën, dus het is ook nog eens overzichtelijk. Deze app is er alleen voor iPhone en iPad en kost 3 dollar.
 • Splitwise/Tricount: U kunt met deze apps eenvoudig en eerlijk de kosten verdelen. Handig voor wanneer u met een groep reist.
 • Wifi Finder: Vind de dichtstbijzijnde Wifi-spot, waar u ook bent! De database is van tevoren te downloaden, zodat u de app gewoon offline kan gebruiken.
 • Trip Journal: Velen zullen het herkennen: u maakt een hoop mooie foto’s met uw telefoon op vakantie, maar uiteindelijk vergeet u om hier iets mee te doen. Trip Journal maakt voor u een mooi logboek met alle vakantieverhalen, foto’s en video’s die u er invoert.  De app houdt ook automatisch uw afgelegde route bij, zodat u precies kan zien waar u op ieder moment was!
 • XE Currency: Zet lokale valuta om in euro’s, of andersom. XE Currency gebruikt hierbij de meest actuele wisselkoersen. Volgens velen de beste, snelste en meest gebruiksvriendelijke wisselkoers-app.
 • Google Translate: Een hele handige app als u de taal van het vakantieland niet goed spreekt. Met Google Translate kunt u woorden of zinnen vertalen, maar ook inspreken en vertalingen door de app laten uitspreken!
 • Hearplanet: Ga naar een bezienswaardigheid toe, doe uw oortjes in en laat een persoonlijke reisgids u alles over de plek vertellen. Met Hearplanet op uw telefoon hoeft u nooit meer een reisgids te kopen. De app kost 4 dollar voor iOS en 1 dollar voor Android.

Verblijf

 • Hostelworld: Voor wie zo goedkoop mogelijk in een stad wil verblijven, biedt deze app een zee aan mogelijkheden.
 • Airbnb: Deze app is enorm populair geworden de laatste jaren, en dat is niet voor niets. Lokale verhuurders bieden u hun privé-accommodatie aan, vaak voor zeer voordelige prijzen.
 • Hotel Tonight:  Dit is een iOS app met bijzondere last-minute aanbiedingen voor hotelovernachtingen. Hotel Tonight krijgt ongeboekte kamers van hotels binnen, die ze zeer goedkoop aanbieden.

Reizen met de auto

 • Waze: Wilt u files vermijden? Met Waze krijg je alle verkeersinformatie van andere Wazegebruikers door. De app heeft veel gebruikers, en u krijgt daardoor veel sneller informatie dan met navigatiesystemen. De beste alternatieve routes zijn meteen voor u uitgestippeld!
 • Navmii: Heeft u geen netwerk in het buitenland en wilt u hoge telefoonkosten voorkomen? Er zijn ook navigatie-apps waar u geen internet voor nodig hebt! Navmii is hiervan een goed voorbeeld. Het is een eenvoudige, zeer effectieve GPS-app.
 • Even Tanken: U hoeft nergens meer bang te zijn dat u de verkeerde brandstof tankt. Deze app vertaalt benzinesoorten voor allerlei landen.

 Reizen met het vliegtuig

 • Flightradar 24: Reist u vaak met het vliegtuig? Deze app geeft u uitgebreide vluchtinformatie, en houdt bijna alle vluchten in de wereld bij!