AGALLIS - HISTORIEK

 

Wie is Agalis?

* onafhankelijk makelaar en adviseur in risico- en verzekeringsbeheer

* bestaat al meer dan 90 jaar en werkt al vele jaren samen met de BNP bank

* is een van de belangrijke makelaars in ons land.

* vandaag zijn er bijna 40 medewerkers.

 

 

Geschiedenis

 

 

In juni 1933 bundelen de heren Thibaut, Colson en De Nef, werknemers van de firma AG (Assurances Générales), hun krachten en richten het makelaarskantoor op dat hun naam zal dragen Thibaut-Colson-De Nef en noue, het volgende jaar , eerste contacten met de private bank, Générale de Banque, als onafhankelijk verzekeringsmakelaar.

 

In 1968 vestigde Thibaut-Colson-De Nef, dat later TCD werd, zich als de voorloper van de Bancassurance die we vandaag kennen met de distributie van "Compte G"-verzekeringen via het Générale de Banque-kanaal.

 

November 1986; de Generale Bank verwerft 87% van de aandelen van TCD en TCD kent, gedurende 14 jaar, een van de belangrijkste groei in de sector (TCD Marine in 1994, TCD Management bij GDL in 1996, Herverzekeringen, enz.) en maakt deel uit van de 4 grootste makelaars in België.

 

Eind 1999 fuseerde de Generale Bank met ASLK, een openbare bank die via haar verzekeringsmaatschappij ASLK Verzekeringen haar eigen verzekeringsproducten verdeelde en bovendien haar captive broker ACIV inbracht, die geïntegreerd werd in TCD.

 

Onder leiding van de Nederlandse groep Fortis Bank krijgt het bancaire deel de naam Fortis Bank, de verzekeringsmaatschappij ASLK verzekeringen wordt Fortis AG en TCD wordt Fortis Bank Brokerage (FBB of FB Brokerage).

 

Het jaar 2008, met de subprime-crisis, leidde tot de ontmanteling van de Fortis Holding, die Ageas werd met de verzekeringsdivisie enerzijds AG Insurance en Banking anderzijds BNP Paribas.

 

Ageas (Holding) bezit nu 75% van AG Ins en 25% van BNP Paribas Fortis

 

FBB blijft in de verzekeringsdivisie, een 100% dochteronderneming van AG Insurance, en neemt in 2010 de naam Agallis (AG ALL Insurance Services) aan.

 

Sindsdien heeft Agallis haar activiteit geconcentreerd op het leveren van alle diensten voor activiteiten die inherent zijn aan verzekeringen, deels en voornamelijk als complementariteit voor de klanten van BNP Paribas Fortis waarmee een samenwerkingsovereenkomst is gesloten en deels als makelaar voor externe particuliere en professionele klanten.